PHENOMENE Uitwaaier Reuiboon

20

PHENOMENE Uitwaaier Reuiboon

Boerenzaad zonder hybriden of GGO’s

Klimplant met prachtige lange en vlezige peulen van 20 tot 23 cm, gegroepeerd rond de plant. Witte nerf.

Ras geschikt voor verse, ingeblikte en diepgevroren consumptie. Kook deze mangetout bonen zonder overmaat om ze mals en zeer zacht te kunnen proeven. Om ervoor te zorgen dat de bonen na het koken hun mooie groene kleur behouden, gooit u ze weg in een grote hoeveelheid kokend water en bedekt u de pan niet tijdens het koken. Zodra het klaar is, dompel je ze onder in ijswater – het chlorofyl, het groene pigment van de groente, wordt vervolgens onder de thermische schok gefixeerd.

Uitzaaien: van april tot juli:
1. Zaaien in rijen: open groeven 3 tot 5 cm diep, 70 cm uit elkaar. Zaai elke 4-5 cm een zaadje.
2. Zaaien in dichters: Doe 5-8 zaden in gaten (dichters) die 50 cm uit elkaar liggen in alle richtingen. Maak de grond bij het zaaien goed nat. Vernieuw het zaaien om de 3 weken om een continue productie te verkrijgen.

Schoffelen: een eerste keer een paar dagen na opkomst, maak dan een tweede schoffel 3 weken later. Bedek de voet met aarde (boter)

Water: regelmatig, tijdens bloei en peulvorming

Oogst: van juli tot oktober, ongeveer tweeënhalve maand na het zaaien. De oogst moet om de 3 à 4 dagen plaatsvinden, waarbij erop moet worden gelet dat het loof of de peulen tijdens de vorming niet breken.