Haricot nain mangetout PURPLE QUEEN

60

Haricot nain mangetout PURPLE QUEEN

Boerenzaad zonder hybriden of GGO’s

Voeg kleur toe aan uw tuin met deze gemakkelijk te plukken boon. De peulen zijn lang, snoerloos, donkerpaars, mals en boterachtig. Na het koken zijn de peulen groen.

Ras geschikt voor verse, ingeblikte en diepgevroren consumptie. Kook deze mangetout bonen zonder overmaat om ze mals en zeer zacht te kunnen proeven. Om ervoor te zorgen dat de bonen na het koken hun mooie groene kleur behouden, gooit u ze weg in een grote hoeveelheid kokend water en bedekt u de pan niet tijdens het koken. Zodra het klaar is, dompel je ze onder in ijswater – het chlorofyl, het groene pigment van de groente, wordt vervolgens onder de thermische schok gefixeerd.

Uitzaaien: van april tot juli:
1. Zaaien in rijen: open groeven 3 tot 5 cm diep, 70 cm uit elkaar. Zaai elke 4-5 cm een zaadje.
2. Zaaien in dichters: Doe 5-8 zaden in gaten (dichters) die 50 cm uit elkaar liggen in alle richtingen. Maak de grond bij het zaaien goed nat. Vernieuw het zaaien om de 3 weken om een continue productie te verkrijgen.

Schoffelen: een eerste keer een paar dagen na opkomst, maak dan een tweede schoffel 3 weken later. Bedek de voet met aarde (boter).

Water: regelmatig, tijdens bloei en vruchtvorming.

Oogst: Van juli tot oktober, ongeveer drie maanden na het zaaien. De oogst vindt plaats wanneer de peul goed vol is voor consumptie in verse granen. De droge korrels worden geoogst wanneer de peul is gedroogd.