Pompoen musquée Butternut

306

Pompoen musquée Butternut

Boerenzaden zonder hybriden of GGO’s

Middelgroot, langwerpig fruit. De zaden zijn geconcentreerd op de bodem van de vrucht, zodat het vruchtvlees overvloedig en smakelijk is. Kan worden gegeten als een pompoen (gekookt in gratin, soepen en puree en soms rauw)

Semi 1: van maart tot april in kopjes of terrine om de beste zaailingen in kopjes uit te planten. Opgezet op een goede ligging in mei, met een afstand tussen de planten van 1 m x 2 m. De plant is zeer lopend en het is noodzakelijk om hem van ruimte te voorzien.

Semi 2: van mei tot augustus direct in de grond, in gaten op 1 m bij 2 m van elkaar. Laat het gat eerst goed weken en plaats er 4 zaadjes in na het bloeden. Afdekken met goede grond. Hijsen in 6 dagen. Houd dan slechts 2 planten. Snoei deze zeer dunne plant niet te snoeien. Eventueel klimmen op een steun.

Oogst: van september tot oktober als de druiven rijpen. Aan het einde van de vegetatie de vruchten omdraaien om ze gelijkmatig te laten rijpen. Bescherm eind oktober alle vruchten tegen bevriezing om ze nog 2 tot 3 maanden te bewaren.